top of page

ייעוץ לעמותות

הכישורים והידע בנושא ייעוץ לעמותות נגזרים מהניסיון הרב שיש למשרד בתחום ההשקעות של גופים מסחריים גדולים, בחברות סטרט אפ ואחרות שמעוניינות להתמזג או לשתף פעולה.

חיבורים עסקיים שכאלה, נעשים על בסיס קודים מסויימים של התנהלות;

ביניהם קיימים סטדרטים גבוהים של הבנה הדדית ועניין הדדי בעיסוקה של כל חברה נפרדת.

הייעוץ מתמקד בבדיקת הניהול והשקיפות של הגוף החברתי. הכנה של הנהלת הגוף החברתי ליצירת סדר בהצגת פעילות הגוף והאפקטיביות שלו.

ניהול מקצועי וחכם של עמותה דורש מקצועיות לא פחותה מזו של כל חברה מסחרית ולעיתים גדולה עוד יותר, בשל משאבים מוגבלים.

התפישה הישנה לפיה אדמיניסטרציה של עמותה צריכה להיעשות בהתנדבות או שכר נמוך ביחס לשוק, לא תאפשר ניהול חכם ומיצוי היכולות של העמותה להיות אפקטיבית.

כמגשרת עסקית, אני רואה חשיבות גדולה ביצירת גשרים המבוססים על אינטרסים משותפים.

מפגש של אינטרסים לוקח בחשבון את הגורם הרגשי של שני הצדדים. על כן, חשוב שהגוף החברתי יחקור ויבין את המוטיבציה הרגשית של הגורם האנושי של החברה, עימה הוא יוצר שיתוף פעולה. מדוע החליטה הנהלת החברה לתרום מעצמה דווקא לגוף חברתי זה ? מהו הנושא שהכי חשוב להנהלה או נציגיה ומהו סוג הפעילות שיגרום לה סיפוק ממשי.

לשם כך, חשוב להקשיב ולשאול את השאלות שמטרתן לזהות מה יכולה העמותה לתרום לעסקי החברה. חשוב להבין מה יגרום לחברה ולאנשיה תחושת שותפות אמיתית.

מומלץ שצוות העמותה יזום בעצמו רעיונות שעשויים לשמח את צוות עובדי העסק, כגון פעילויות ופרויקטים משותפים שיסייעו לגיבוש עובדי החברה והפיכתם לגאים בכך שהם עצמם מזוהים עם המטרה והחלום המשותף.

נכון יהיה לשמור על קשר רציף על ידי מייל, פייסבוק, קבוצות ווצאפ ולהודות באופן ממוקד לגבי הפירות שנוצרו מכל פרויקט או פעילות שנעשו במשותף. בנוסף ליצור פרסומים שיאפשרו לעובדי החברה ומנהליה להפיץ ולהתגאות בפני קולגות, חברים ובני משפחה.

שמירה על יחסים טובים תסייע לעמותה לעזרה קבועה והפיכת הגורם האנושי בחברה לחלק מהקהילה של העמותה.

bottom of page